Läser just nu 1/1 2017

Sophies historia
 
https://www.goodreads.com/book/show/23606333-sophies-historia
 
Frankrike, 1916. Sophie Lefevre driver tillsammans med sin syster familjens hotell i hemstaden medan deras män slåss vid fronten. När den nye tyske kommendanten får syn på Sophies porträtt målat av hennes make Edouard föds en farlig besatthet som kommer att tvinga Sophie till ett ödesdigert beslut.

London, 2006. Sophies porträtt hänger hemma hos Liv Halston. Ett slumpartat möte avslöjar målningens verkliga värde och dess turbulenta historia, och hotar att vända upp och ner på Livs tillvaro.

Sophies historia är berättelsen om två unga kvinnor, åtskilda av ett sekel, som förenas i sin beslutsamhet att slåss för det de älskar mest oberoende av vad det kostar...

Läst 1/1 2017

Fahrenheit 451
 
 
https://www.goodreads.com/book/show/17470674-fahrenheit-451
 
Guy Montag är brandman i ett samhälle där böcker förbjudits av regeringen för att förhindra en självständigt tänkande allmänhet. I hans arbetsuppgifter ingår att bränna alla böcker som rapporterats av informatörer. Befolkningen hjärntvättas och får sin information på TV-skärmar på väggen. Guy börjar att läsa konfiskerade böcker och börjar ifrågasätta regeringens motiv till bokbränningarna. Han blir upptäckt och måste besluta sig för att återvända till sitt arbete eller att fly, fullt medveten om konsekvenserna om han fångas.
 
Mina tankar
 
Den här boken ligger mig nära om hjärtat precis som boken 1984 gjorde. En väldigt gripande & bra bok med väldigt tydliga budskap. Är du ute efter äventyr & underållning så är den här boken perfekt. En väldigt bra framtidsdystopi.
 
RSS 2.0