I am the reader's Tag

1) Vilket ord tycker du beskriver en person som tycker om att läsa?
 
Äventyrare. För att det är vad vi läsare gör, vi går från ett äventyr till ett annat. Vi upplever händelser genom karaktärer som vi själva inte kan vara. Ena stunden är vi magiker som flyger på drakar, nästa en människa som jobbar som lönnmördare. Vi är med och löser mord, vi upplever kärlek, tragedier, drama. Ja, vi är med om alla möjliga saker.
 
2) Nämn den första boken du blev kär i.
 
Jag minns så väl att jag tyckte om boken Pricken när jag var mindre. Den läste vi ofta på förskolan och det är en bok som jag fortfarande minns. Nu när jag är äldre så har jag många böcker som får mig att fastna för dom på olika sätt. Egentligen har jag ingen specifik bok längre utan alla böcker som jag har läst har haft sin charm.
 
3) Inbunden/ häftad eller pocket? 
 
Häftad & pocket. De är lätta att hantera & jag tycker att de är minst lika fina som inbundna idag, fast för ett billigare pris. 
 
4) Hur har läsandet format din identitet?
 
Jag hade bra fantasi tidigare men jag måste erkänna att läsandet bidrar väldigt mycket med det & håller det vid liv. Det är så härligt att kunna drömma sig bort ibland & uppleva en helt annan värld. Det jag läser blir på något sätt en del av mig. Att jag får läsa om olika karaktärer & uppleva saker som är helt annorlunda från min egen verklighet är så underbart.
 
5) Vilken bk läser du om du vill bli tröstad?
 
Jag läser inte om böcker så jag måste säga att YA genren är den som är min "tröst". De är alltid lättlästa & värmer mitt hjärta. Då kan jag läsa utan att behöva tänka, det bara flyter på. Därför är det en av mina favorit genrer.
 
6) Vem lärde dig att läsa?
 
Jag minns så väl att min mamma var den som läste mycket för mig som liten. Pappa spelade även in kassetter åt mig som jag kunde lyssna på där han läste olika barnböcker. På något sätt har alltid böcker varit en stor del av mina yngre år. Men jag har inte varit en person som alltid har läst mycket. Jag har varit mer utav en periodare. Nu har jag blivit bättre på att läsa oftare & iallafall försöka hinna med 50 sidor per dag. I skolan var det säkert lärare som höll det intresset vid liv. Jag älskade att skriva recensioner om böcker. De stunder vi inte behövde bry oss om vanliga tråkiga skolböcker & fick själva välja en bok som vi tyckte var intressant.
 
7) Hur skulle platsen se ut där du har din läshörna?
 
Jag skulle gärna vilja ha ett helt rum med stora bokhyllor från golv till tak. Ni vet lite som i Skönheten & odjuret? Sååååå avis på Belle. Ehum. Vackra soffor & fotöljer med mysiga kuddar & filtar framför en härlig brasa. Någonting mer som jag skulle ha skulle isåfall vara ett ställe där jag kan göra te & ha lite snacks.
 
8) Nämn en bok som har förändrat ditt sätt att se på världen?
 
Jag kan faktiskt inte nämna en specifik bok. Alla böcker har på något sätt påverkat mig & jag är så tacksam att jag har det underbara intresset. Ibland önskar jag att den verkliga världen skulle vara mer som böckerna.
 
 
Jag taggar alla!
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0