Läser just nu mars 2016

'
 
Länk till Goodreads: https://www.goodreads.com/book/show/18405.Gone_with_the_Wind
 
Paperback, 1037 pages
Published April 1st 1999 by Grand Central Publishing (first published 1936)
 
Ett romantiskt drama, som utspelar sig i Atlanta i Georgia under amerikanska inbördeskriget. Den amerikanska Södern domineras av de stora gårdarna, däribland Tara. Där bor den unga Scarlett O’Hara, uppvaktad av många kavaljerer. Hon är förälskad i Ashley Wilkes som dock är förlovad med sin kusin, Melanie. Hon möter dessutom den märklige Rhett Butler. När kriget bryter ut kallas männen in, och när fienden hotar Georgia flyr Scarlett till Atlanta.
 
 
 
Länk till Goodreads:https://www.goodreads.com/book/show/17950614-undivided
 
Hardcover, 372 pages
Published October 14th 2014 by Simon & Schuster
Serie: Unwind Dystology 
Fler böcker i serien: Unwind #1 
Unwholly #2
Unsouled #3
Undivided#4
 
De har varit på flykt i två år, de är landets mest efterlysta brottslingar och de har varit nära döden många gånger. Men nu har de äntligen ett vapen som kan slå tillbaka. Connor, Risa och Grace har fått informationen som de ville ha från Sonia och planerar nu sitt nästa drag. Vad de inte är medvetna om är att gamla fiender är dem på spåret och kommer snart att hitta dem. Lev är kvar i reservatet och försöker övertala indianerna att ta ställning, men hans röst är ensam och han vet att han måste göra något drastiskt för att få folk att byta inställning. Cams minnen är förändrade men hans mål är detsamma, att störta fienden så att flickan han inte längre minns faller för honom. Ensamma är de svaga, men om de samarbeta så kanske de har en chans att väcka folket från mardrömmen.
 
 
 

Lästa böcker Mars 2016

 
 
 
Länk till Goodreads: https://www.goodreads.com/book/show/21787.The_Princess_Bride?from_search=true&search_version=service
 
Paperback, 30th Anniversary Edition, 398 pages
Published July 15th 2003 by Ballantine Books (Ballantine Reader's Circle) (first published 1973)
 

Smörblomma är en ung kvinna som bor på en bondgård. Hon och drängen Westley blir förälskade, men han måste ge sig av ut i världen. Efter en tid får Smörblomma besked om att Westley har blivit dödad av den fruktade piraten Roberts. Av förtvivlan accepterar hon prins Humperdincks frieri.

Hon kidnappas av tre män, Vizzini, Inigo Montoya och Fezzik. De förföljs av en man i svart. En efter en övervinner han männen för att sedan rädda Smörblomma.

Mina tankar kring boken: 

William, du är ett geni enligt mig. Sättet som författaren skriver på är så otroligt vackert & roligt! Många gånger så skrattade jag högt när jag läste. Det finns ingenting i den här boken som jag faktiskt kan påpeka var negativt på något sätt. Valet av karaktärer & hur de samspelade var verkligen genialiskt! Min personliga favorit är Indigo Montoya. Mycket drama, magi, kärlek, krig & en gnutta hämnd. Ingenting annat behövs enligt mig! Jag kommer abslout att läsa den här boken ett flertal gånger till. Jag tyckte väldigt mycket om filmen också men boken visar verkligen författarens riktiga sidor & jag vill gärna läsa fler av hans böcker så om ni har någon att rekomendera så lämna det gärna i en kommentar! 

 
 
Länk till Goodreads:https://www.goodreads.com/book/show/1885.Pride_and_Prejudice?from_new_nav=true&ac=1&from_search=true
 
Paperback, The Modern Library Classics, 279 pages
Published October 10th 2000 by Modern Library (first published January 28th 1813)
 
Stolthet och fördom” handlar om familjen Bennet, som består av Mr och Mrs Bennet och deras fem döttrar Jane, Elisabeth, Mary, Catherine och Lydia. Författaren Jane Austen skildrar livet som medelklassfamilj ute på Englands landsbygd på 1700-talet. Familjen Bennet är ingen rik familj, men ses ändå som en del av det fina folket. De har hushållerskor och sysslar mest med sina egna intressen, skvaller och bjudningar av olika slag. 
 
Mina tankar kring boken: 
 
Den här boken värmde verkligen mitt hjärta. Jag tyckte verkligen om världen som karaktärerna lever i & den fina vänskapen mellan kvinnorna. Kärleken var också någonting som jag gillade för att den kändes sann & det tycker jag som läsare är väldigt viktigt. Den här boken ger hopp & humor! 
 
RSS 2.0