Läst den senaste tiden.

 
 
https://www.goodreads.com/book/show/21686.Shutter_Island?from_new_nav=true&ac=1&from_search=true
 
Mass Market Paperback, 369 pages
Published April 27th 2004 by HarperTorch
 
En kvinna som begått mord har rymt från ett mentalsjukhus beläget på ön Shutter Island. Rymlingen antas gömma sig på ön, vilket gör att kriminalkommissarie Teddy Daniels skickas dit för att hitta henne, men han blir istället indragen i en livsfarlig katt- och råttalek och det visar sig snart att sjukhuset bär på mycket mörka hemligheter. 
 
Mina tankar om boken:
Lehane är ett geni som har skrivit en sådan underbar bok! Den var spännande, intressant & full av överaskningar. Jag har sett filmen många gånger & den är en av mina favoriter så jag visste att boken inte skulle göra mig besviken. Jag ser fram emot att utforska fler av hans böcker. Om du gillar spänning, så läs den här! 
 
https://www.goodreads.com/book/show/19063.The_Book_Thief?from_search=true&search_version=service
 
Hardcover, 552 pages
Published March 14th 2006 by Knopf Books for Young Readers 
 
Boktjuven, byggd på en roman av australiensaren Markus Zusak, utspelar sig i ett litet  tyskt samhälle. Faktiska händelser som OS i Berlin, pogromen 1938 (Kristallnatten).
En änglalikt vacker liten flicka, placeras i en fosterfamilj efter att hennes bror dött och hennes mamma försvunnit. 
 
Mina tankar om boken:
Vilket mästerverk! Boken är mycket bättre än filmen enligt mig. Den här boken kan jag verkligen läsa om flera gånger utan att tröttna. Författaren har ett sätt att skriva som verkligen drog in mig i boken & jag kunde inte släppa den. Sidorna fladdrade framför mina ögon & timmarna försvann. Historien rörde mig verkligen & den var så vacker! 
 
https://www.goodreads.com/book/show/23377235-kvinnan-p-t-get?ac=1&from_search=true
 
Alkoholiserade och arbetslösa Rachel tar tåget samma tid, varje dag. Varje dag stannar tåget till vid samma signal och varje dag betraktar Rachel det unga paret i huset intill spåret. Jason och Jess kallar hon dem. I Rachels ögon är deras liv perfekt. Men en dag ser hon ut genom tågfönstret och upptäcker något som skakar om henne totalt.
Ett par dagar senare vaknar Rachel, bakfull med ångest och minnesluckor, och får via nyheterna veta att Jess har försvunnit spårlöst. Hon kan inte släppa tanken på att hon själv har information om försvinnandet och när polisutredningen inleds börjar Rachel göra egna efterforskningar.
 
Mina tankar om boken: 
Den här boken var otroligt rörig enligt mig med alla datum hit & dit. Karaktärerna tilltalade mig inte alls & det kändes inte som att jag fastnade för någon. Tyvärr passade den här boken inte mig. Självklart finns det många som tycker om den så det jag tycker ska absolut inte påverka er som läser denna rad med tankar. Om du tycker att den verkar vara någonting som passar dig så läs den. 
 
 
Angående Gone With The Wind så ville jag berätta att jag faktiskt gav upp efter 900 sidor. Den här boken la jag tillbaka på hyllan. Vi får väl se om jag läser den snart igen. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0