Läst under juli 2016

https://www.goodreads.com/book/show/23354980-mitt-liv-med-bob
 
Hardcover, 253 pages
Published August 21st 2014 by Bokförlaget NoNa
 
Katten följde James vart han än gick och James en hemlös och misslyckad musiker som hankade sig fram som gatumusikant och var beroende av sin dagliga dos metadon lyckades med Bobs hjälp ta sig själv i kragen och styra in sitt liv på en bättre bana.

Efter det vet vi att James skrev ner berättelsen om sig och Bob, men hur gick det sen? Vad har hänt sedan dess?

I Världen enligt Bob fortsätter James på deras berättelse. Vägen var alltjämt skakig när den första boken kom ut, men med en klok katt vid sin sida kan man komma långt. James berättar öppenhjärtligt om hur Bob fortsatt att vara hans skyddsängel, hjälpt honom genom tuffa perioder och t.o.m. livsfarliga situationer.
 
Mina tankar:
Vacker, varm & underbar! Precis som första boken Gatukatten Bob. Jag rekomenderar verkligen den här boken! James beskriver verkligen Bob & deras vänskap som är starkare än någonting annat. De här själarna behöver verkligen varann. 
 
https://www.goodreads.com/book/show/7171637-clockwork-angel?ac=1&from_search=true
 
Hardcover, First Edition, 479 pages
Published August 31st 2010 by Simon & Schuster, Margaret K. McElderry 
 
Boken utspelar sig 1878 i det viktorianska England, tio år efter att fredsavtalen mellan Shadowhunters och Downworlders (vampyrer, faeries, varulvar och warlocks) undertecknades. Tessa, en föräldralös tonårsflicka som upptäcker att hon är en skepnadskiftare med unika krafter. Men dessa nyfunna förmågor kastar henne in i en värld hon inte visste fanns och nu måste hon lära sig att behärska dem om hon vill hitta sin bror, och för att göra detta måste hon behöva skapa en allians med några Shadowhunters om hon vill överleva i denna farliga värld.
 
Fler böcker i trilogin: Clockwork prince, Clockwork princess. 
 
Mina tankar: 
Cassandra Clare, du har lyckats igen! En underbar bok full av äventyr, kärlek & intriger. Läs hennes böcker! 
 
https://www.goodreads.com/book/show/20257122-finding-me
 
Hardcover, 252 pages
Published May 6th 2014 by Weinstein Books
 
I nästan 11 år var Michelle Knight i Ariel Castros våld, inlåst i hans hus i Cleveland, Ohio. Michelle Knight är en av de tre kvinnor som hölls fången av Ariel Castro i hans hus i Cleveland och hon var hans första offer. Michelle lockades till Castros hem i augusti 2002. Hon var då 21 år. I april 2003 tog Castro sitt andra offer - den knappt 17-åriga Amanda Berry - och ett år senare kidnappade han Gina DeJesus, 14 år. 

Den 6 maj 2013 lyckades de tre kvinnorna rymma ur huset. Amanda Berry och Gina DeJesus återförenades snabbt med sina familjer, men Michelle Knight vägrade att träffa sin mamma. De fyra första månaderna i frihet bodde hon i ett boende som hon tilldelats av sociala myndigheter. Sen hon befriades har hon också avstått från att söka upp sin son, i dag 15 år, som adopterades bort av hennes familj under tiden hon var bortrövad. 
 
Mina tankar: 
Jag såg dokumentärer om den här händelsen & de fick mig att vilja köpa hennes bok. En mörk & gripande bok. Den fick mig att gråta ett par gånger. Jag rekomenderar den verkligen! 
https://www.goodreads.com/book/show/766869.The_Narrative_of_Arthur_Gordon_Pym_of_Nantucket
 
Paperback, Penguin Classics, 288 pages
Published June 1st 1999 by Penguin Books 
 
Sjöroman där fakta och skräckromantik blandas i historien om briggen Grampus och dess besättning på resa i Söderhavet 1827. 
 
Mina tankar: 
 
Det här var första gången jag läste något av E.A Poe. Vissa delar av boken var faktiskt bra men den innehöll väldigt mycket svammel. Om jag hade varit mer insatt i fartyg så hade jag nog tyckt om den mer. Tyvärr gillade jag inte den här. 
 
 Följ mig gärna 
Goodreads: https://www.goodreads.com/user/show/36399521-marwes
Instagram: mouiiyo

UTMANING 1-7 AUG 2016

Den 1 aug kl 00.00 - 7 aug kl 00.00 kommer jag att utmana mig själv! Under den här veckan kommer jag att vlogga hur mycket jag hinner läsa. Tanken är att jag ska läsa så mycket som möjligt! Ett par vänner från bokgruppen kommer att medverka i denna utmaning också. Nu kör vi! 
 
 
Jag lyssnar på Clockwork Prince av Cassandra Clare ( 2a boken i Infernal Devices trilogin). 
RSS 2.0