Böcker som jag läst

Sense and Sensibility av Jane Austen

 
 Goodreads:https://www.goodreads.com/book/show/14935.Sense_and_Sensibility?from_new_nav=true&ac=1
 
 

Romanen handlar om de två systrarna Elinor och Marianne Dashwood. När deras far dör, lovar hans äldste son John - som är halvbror till Elinor och Marianne - att bidra till systrarna Dashwoods och deras mors försörjning. Efter övertalning från sin hustru sviker han sitt löfte, och Elinor, Marianne, deras lillasyster och deras mor, måste flytta till en enkel bostad och börja ett nytt liv.

Intrigen kretsar kring Elinors och Mariannes jakt på kärlek och lycka. Elinor förälskar sig i Edward Ferrars, som gör henne besviken genom att dra sig undan utan anledning. Marianne blir förälskad i den stilige John Willoughby, som till slut visar sig ha förlovat sig med en annan.

Bokens titeln syftar på de två systrarnas temperament: Elinor är förnuftig och Marianne impulsiv och känslostyrd. Den kan också antas syfta på att en balans mellan förnuft och känsla är den bästa vägen till kärlek och lycka.

_____________________________________________________________________________________
 
Mina tankar kring boken: 
Jag tyckte väldigt mycket om den här boken! Karaktärerna var så härliga & det kändes som att jag fick kontakt med några av dom. Jane Austen är en underbar författare & jag tycker verkligen om hennes sätt att skriva. Jag kommer absolut att läsa fler av hennes böcker för att hon är så duktig. Om du är sugen på att läsa lite klassiker så tycker jag att den här boken är bra att läsa. Boken fick mig att känna glädje, oro, sorg & gav mig en underbar bild av kärlek. 
 
4/5 stjärnor
 

City of Lost Souls av Cassandra Clare #5

 
Goodreads:https://www.goodreads.com/book/show/8755776-city-of-lost-souls?from_search=true&search_version=service     (SPOILER!!!!!VARNING) 
 
Clary Fray ser sådant som andra inte tycks lägga märke till - vampyrer i Brooklyn och varulvar på Manhattan. I storstadens skuggor, bland vanliga dödliga, rör sig ondskans väsen. När Clary är på en nattklubb med sin bäste vän Simon blir hon vittne till ett mord... på en demon. Mördaren, Jace, är en demonjägare som Clary genast attraheras av. Hon dras oundvikligen in i en brutal värld som hon tidigare inte har varit medveten om, som det visar sig att hon har en koppling till. Men det är bara den första av en rad mörka hemligheter som avslöjas. Snart tvingas Clary in i blodiga strider på liv och död - och blir smärtsamt medveten om vad förbjuden kärlek innebär.
___________________________________________________________________________________________
 
Mina tankar: 
 
Den här serien är den bästa som jag någonsin har läst! Mycket action, vänskap, kärlek & fantastiskt skriven. Jag rekomenderar den här varmt! 
 
5/5 
 
Fler böcker i serien
 
City of bones #1
City of ashes #2
City of glass #3
City of fallen angels #4
City of lost souls #5
City of heavenly fire #6
 

Röd måne av Elisabet Nemert

 
Häxprocesser, kärlek och maktkamp i 1600-talets Sverige

Månen lyser flammande röd den frostiga höstnatt i nådens år 1626 när läkekvinnan Ingrid Ingemarsdotter rider mot sitt hem, gården Näs nära Skokloster i Uppland. Röd måne är ett djävulstecken, ett lockrop från den onde själv som då kallar de sina till sig. När månen är röd håller man sig inomhus om man är rädd om sin själs salighet.
Plötsligt bryts tystnaden av ett spädbarns hjärtslitande gråt och vid vägkanten hittar Ingrid ett övergivet nyfött flickebarn. Flickan döps till Indra och växer upp hos Ingrid, som skänker henne all sin kunskap om växternas läkande förmåga.

Men Indra har också begåvats med läkande händer, en förmåga som måste hållas hemlig. Den som har kraft att läka sjukdom har också kraft att framkalla det som är ont. Och straffet för trolldom är döden.
När häxbålen tänds över landet drar en klappjakt igång som tvingar Indra på flykt.
I Röd måne får vi följa Indra och hennes kamp för de mest utsatta i det av krig och umbäranden drabbade Sverige. I Europa rasar trettioåriga kriget och Gustav II Adolf har fallit i slaget vid Lützen 1632. Den unga Kristina, jämnårig med Indra, är nu Sveriges drottning och ödet kommer att föra samman dessa båda kvinnor och för alltid förändra Indras liv.
____________________________________________________________________________________________
 
Mina tankar:
 
Det här var första gången som jag läste en bok som handlade om häxjakten i Sverige så jag tyckte att det var riktigt intressant. Jag har läst en bok av Elisabet tidigare som heter Ödets hav & jag rekomenderar även den till er.Den här boken grep verkligen tag i mig & tog med mig på en vild färd tillsammans med karaktärerna. Den var verkligen en fröjd att läsa &  jag tycker verkligen om den här författaren. Den här boken väckte många tankar hos mig & jag skulle gärna läsa fler böcker som utspelar sig under samma tid. 
 
4/5 
 
Jag tycker att det här har varit en bra månad & jag har hunnit läsa en hel del. Det känns bra att avsluta den här månaden med så bra böcker. Trevlig läsning! 
 
 
 
 
 
 

Läst / läser feb 2016

 

Nämnda lästa böcker:
Oliver Twist- Charles Dickens https://www.goodreads.com/book/show/18254.Oliver_Twist

Snöbarnet - Eowyn Ivey https://www.goodreads.com/book/show/13324999-sn-barnet

Unsouled- Neal Shusterman
https://www.goodreads.com/book/show/12792658-unsouled

Den femte systern- Mårten Sandén
https://www.goodreads.com/book/show/9641728-den-femte-systern

RSS 2.0